недеља, 13. март 2016.

Пријава ученика средњих школа за Општинско такмичење из српског језика и језичке културе

Поштоване колеге,

Према потврди проф. др Зоне Мркаљ, председнице Друштва, која има потврду Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, доћи ће до велике промене у Календару такмичења, односно Општинско такмичење из српског језика и језичке културе ученика средњих школа одржаће се у суботу 19. марта 2016. године, са почетком у 14.00 часова (требало је да такмичење буде 26. марта). 

Средње школе које су домаћини овогодишњег општинског и окружног такмичења из српског језика и језичке културе су:

- Гимназија, Смедерево;
- Паланачка гимназија, Смедеревска Паланка;
- Гимназија, Велика Плана.

Због најављеног померања термина (и могуће касне потврде промена од стране Друштва и Министарства) молим вас да пријаву учесника пошаљете најкасније до среде, 16. марта 2016. године како бисмо могли да се у веома кратком року изборимо са организационим проблемима.

Пријава ученика се у Смедеревској Паланци и Великој Плани шаље школама-домаћинима (гимназијама), а у Смедереву на имејл Подружнице sjpodruznica@gmail.com.
Потребно је написати следеће податке: име и презиме ученика, разред, школа, име предметног наставника (уписати име наставника поред сваког ученика). Посебно треба у пријави за такмичење нагласити који ученик има право директног учешћа на општинском такмичењу због прошлогодишњег учешћа на окружном нивоу такмичења.

Молим вас да испоштујете правила која се односе на број пријављених ученика на овом нивоу такмичења (НАЈВИШЕ ЈЕДНО ОДЕЉЕЊЕ - ЈЕДАН УЧЕНИК).

Подсећам вас на одлуку Друштва за српски језик и књижевност Србије: ученици који су остварили право директне пролазности на неки од нивоа такмичења не могу учествовати на нижем нивоу такмичења. Ученици који су учествовали на републичком нивоу такмичења претходне школске године у следећој школској години такмичење почињу од окружног нивоа. 

Такође, подсећам вас да сваки учесник такмичења мора да потпише изјаву којом се одобрава коришћење личних података.

С поштовањем,
Миљана Кравић,
председник Подружнице
Подунавског округа