понедељак, 29. мај 2017.

У Тршићу поново прва места за наше ученике

Прошлог викенда наши ученици постигли су још један у низу фантастичних успеха - са 27. Републичког такмичења из српског језика и језичке културе, које се традиционално одржава у Тршићу, родном месту Вука Стефановића Караџића, реформатора српског језика, писма и правописа, смедеревске ученице вратиле су се са трима првим наградама.

Три младе грације Смедерева и Подунавског округа које су у Тршићу заблистале својим знањем су:


Александра Цветковић, ученица другог разреда Гимназије у Смедереву (проф. Александра Милошевић Јовановић) - освојено ПРВО место (свих 20 бодова);

Александра Радојковић, ученица другог разреда Гимназије у Смедереву (проф. Маријана Николић) - освојено ТРЕЋЕ место;

Милена Степић, ученица осмог разреда ОШ „Др Јован Цвијић“ (наставник Ненад Војиновић) - освојено ДРУГО место.

Уз награђене ученице и наставнике похваљујемо и друге учеснике овогодишњег државног такмичења: Софију Поповић, ученицу осмог разреда ОШ "Др Јован Цвијић" у Смедереву, Анђелу Цветковић, ученицу осмог разреда ОШ "Иво Андрић" у Радинцу (наставник Весна Крчмаревић), Бисерку Јаковљевић, ученицу ОШ "Радица Ранковић" у Лозовику (настанвик Виолета Јаковљевић), као и средњошколке Милицу Голе, ученицу другог разреда Гиманзије у Смедереву (наставник Александра Милошевић Јовановић) и Јовану Симић, ученицу трећег разреда Гимназије у Смедереву.

Сви наши такмичари су дивна и паметна деца и омладина којом треба да се поносе наставници, родитељи и други. На такмичењу некада није од пресудне важности само знање, него и срећа, али важније од свега је да је свака од тих малих паметних глава показала невероватну мотивисаност, залагање, жељу и доказала да воли српски језик и књижевност. 

Подружница Друштва за српски језик и књижевност Србије за Подунавски округ ће наредног викенда у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању Смедерево по четврти пут организовати поводом завршетка такмичарског циклуса скуп ученика најуспешнијих на окружним и републичким такмичењима из књижевности (Књижевна олимпијада) и такмичењима из српског језика и језичке културе, на којем ће јавно бити похваљено и награђено преко 150 ученика и наставника, најбољих у Подунавском округу. Назив скупа је Језик и писмо, књига и знање за светлост вечну и трајање, што симболично указује на значај очувања матерњег језика као дела националног идентитета, као и на вредност знања које је непроцењиве вредности.