недеља, 19. јануар 2020.

РЕЗУЛТАТИ 7. СВЕТОСАВСКОГ ЛИТЕРАРНОГ КОНКУРСА

Овде се могу преузети резултати 7. Светосавског литерарног конкурса који су расписале Народна библиотека Смедерево и Друштво за српски језик и књижевност за Подунавски округ у децембру 2019. године.



Образложење комисије

На литерарни конкурс посвећен Светом Сави, највећем српском просветитељу, који су у децембру 2019. године расписале Народна библиотека Смедерево и Друштво за српски језик и књижевност за Подунавски округ, пристигло је 77 радова ученика основних и средњих школа Подунавског округа.

Трочлана комисија, састављена од представника Друштва и Библиотеке (Маријана Николић, Ана Хранисављевић и Милица Марковић), вредновала је пристигла прозна и поетска ученичка остварења под шифром и према критеријумима који су у складу са начелима обликовања књижевног дела, обраћајући посебно пажњу на усклађеност литерарних радова са задатим темама. Најуспелији радови су награђени првом, другом и трећом наградом. 

Организатори конкурса јавно похваљују све учеснике, ученике који су се радо одазвали јавном позиву Библиотеке и Друштва и допринели својим литерарним стваралаштвом неговању светосавског култа у српским школама, као и њихове менторе, учитеље и наставнике.

Награђеним ученицима ће дипломе и књиге бити уручене у четвртак, 23. јануара 2020. године у Народној библиотеци Смедерево, у оквиру програма 31. Светосавских свечаности у Смедереву.
Програм почиње у 18.00 часова.


Комисија:

Маријана Николић
Ана Хранисављевић
Милица Марковић


Марина Лазовић, директор Народне библиотеке Смедерево

Миљана Кравић, председник Друштва за српски језик и књижевност за Подунавски округ