четвртак, 15. март 2018.

Пријављивање ученика за општински/градски ранг такмичења из српског језика и језичке културе

Општински/градски ранг такмичења из српског језика и језичке културе за ученике основних школа и за ученике средњих школа одржаће се у суботу, 24. марта 2018. године.
За реализацију такмичења задужено је Друштво за српски језик и књижевност за Подунавски округ и школе-домаћини.

Такмичење из српског језика и језичке културе за ученике основних школа реализоваће се у следећим школама:

- ОШ ,,Димитрије Давидовић" Смедерево;
- ОШ ,,Херој Иван Мукер" Смедеревска Паланка;
- ОШ ,,Надежда Петровић" Велика Плана.

Такмичење из српског језика и језичке културе за ученике средњих школа реализоваће се у следећим школама:

- Гимназија Смедерево;
- Паланачка гимназија Смедеревска Паланка;
- Гимназија Велика Плана.

Такмичења почињу у 10.00 часова.

Школе чији ће ученици учествовати на такмичењу дужне су да пријаву пошаљу имејлом школама домаћинима најкасније до уторка, 20. марта 2018. године.

Потребно је написати следеће податке: име и презиме ученика, разред, школа, име предметног наставника (уписати име наставника поред сваког ученика).

Уколико школа нема учеснике, треба да пошаље ипак имејл школи-домаћину и то нагласи.

Молимо вас да испоштујете правила која се односе на број пријављених ученика на овом нивоу такмичења (НАЈВИШЕ ЈЕДНО ОДЕЉЕЊЕ - ЈЕДАН УЧЕНИК).

Ученици који су у прошлогодишњем циклусу такмичења учествовали на окружном такмичењу стичу право директног учешћа на општинском такмичењу. Ученици који су учествовали на Републичком такмичењу стичу право директног учешћа на окружном такмичењу (они не раде тест на општинском такмичењу, али је школа дужна да организаторима – Друштву и школи-домаћину достави податке о њима пре окружног ранга такмичења).

Молимо вас и да испоштујете рок за пријављивање ученика, јер се пријаве које стигну након предвиђеног рока неће прихватити.

У име организатора такмичења свим учесницима, ученицима и њиховим наставницима, желимо много среће и добре такмичарске резултате.