среда, 4. септембар 2024.

Још један доктор наука у нашем струковном удружењу


Стручно усавршавање просветних радника, унапређивање наставничких компетенција и проширивање знања наставника један је од начина којим се поспешује квалитет образовно-васпитног процеса. Друштво за српски језик и књижевност за Подунавски округ континуирано се залаже за подстицање професионалног развоја својих чланова и афирмацију њихових најбољих постигнућа.

Јуче нас је обрадовала вест да је колегиница Адријана Цветановић, запослена у ОШ ,,Бранко Радичевић“ и МФШ ,,Света Петка“ у Смедереву, стекла титулу доктора наука одбранивши своје научно истраживање пред стручном комисијом на Катедри за српску књижевност Филолошког факултета Универзитета у Београду. Тема докторске дисертације Адријане Цветановић је ,,Проза Станислава Кракова – између фикције и мемоара“, а ментор на изради докторске дисертације био је проф. др Предраг Петровић.

Подсећамо да је маја 2015. године наставник Јелена Булајић, запослена у Економско-трговинској школи и ОШ ,,Димитрије Давидовић“ у Смедереву, докторирала на истом факултету – тема докторске дисертације Јелене Булајић је ,,Поетика романа Данила Николића“, а ментор на изради тезе био је проф. др Радивоје Микић.

Са великим поносом и огромном радошћу истичемо да сада у својим редовима имамо два професора српског језика и књижевности који су доктори наука. 




Колегиници Адријани јавно упућујемо честитке за одбрањену тезу. И њој и колегиници Јелени желимо много успеха у даљем раду уз наду да ће, као светли примери у наставничкој професији по преданости, великој посвећености и жељи за знањем, наредних година бити узори чијим ће путевима кренути многе друге колеге.