понедељак, 30. март 2015.

Важно обавештење - термин одржавања Републичког такмичења из књижевности

Републичко такмичење из књижевности „Књижевна олимпијада” за ученике средњих школа биће одржано 9. маја 2015. у Карловачкој гимназији у Сремским Карловцима.


Републичко такмичење из књижевности „Књижевна олимпијада” за ученике основних школа биће одржано 10. маја 2015. у Карловачкој гимназији у Сремским Карловцима.


У садашњем Календару такмичења и смотри ученика основних школа у школској 2014/2015. години пише да ће се Републичко такмичење из књижевности „Књижевна олимпијада” за ученике основних школа одржати 10. маја 2015. године у Тршићу. Међутим, није наведено тачно место одржавања овог такмичења па је Друштво за српски језик и књижевност Србије у допису од 5. марта 2015. године замолило Министарство просвете, науке и технолошког развоја да у Календар унесе следећу исправку односно да уместо наведеног пише следеће:

Републичко такмичење из књижевности „Књижевна олимпијада” за ученике основних школа биће одржано 10. маја 2015. у Карловачкој гимназији у Сремским Карловцима.


Како у Календару који се налази и на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја ова штампарска грешка још увек није исправљена, Друштво је ово обавештење проследило данас свим школским управама и подружницама - да не би било никаквих недоумица у вези са местом одржавања Републичког такмичења из књижевности „Књижевна олимпијада” за ученике основних школа.

Све релевантне информације у вези са распоредом ученика по учионицама, обавезама наставника на такмичењу и другом Подружница Подунавског округа ће накнадно проследити школама, наставницима и ученицима.