субота, 3. октобар 2015.

Састанак Управе и Надзорног одбора Подружнице Друштва за српски језик и књижевност Србије за Подунавски округ

Управа и Надзорни одбор Подружнице Друштва за српски језик и књижевност Србије за Подунавски округ одржали су редован састанак у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању Смедерево.  На састанку је, поред полемисања о прошлогодишњем такмичарском циклусу, завршном испиту из српског језика и другим актуелностима, било највише речи о предстојећим јесењим и зимским активностима нашег струковног удружења.
Направљен је договор да се, уколико буде било финансијских могућности, до краја календарске године, организује у Смедереву још један акредитован семинар, али су осмишљене и активности које ће Подружница Подунавског округа реализовати ради интерног стручног усавршавања својих чланова.

Планирано је расписивање литерарног/мултимедијалног конкурса за ученике основних и средњих школа, као и посета еминентних универзитетских професора који се у својим истраживањима баве проучавањем Бранка Ћопића, Стевана Сремца и Данила Киша.
Такође, разговарало се и посети професора и ученика 46. Међународном фестивалу Смедеревска песничка јесен на којем ће главна фестивалска награда „Златни кључ Смедерева“ бити уручена академику Матији Бећковићу.