субота, 24. март 2018.

Померање сатнице окружног нивоа такмичења Књижевна олимпијада за ученике средњих школа

Преносимо вам обавештење Друштва за српски језик и књижевност Србије у вези са померањем сатнице окружног нивоа такмичења Књижевна олимпијада за ученике средњих школа 14. априла са 10.00 на 13.00 часова.


Поштоване колеге,
Пошто је Министарство просвете при изради Календара такмичења имало на располагању мали број субота (због различитих празника или планираних тестирања ученика), учестала су померања сатница такмичења.
Овог пута преклопило се Републичко такмичење из страних језика са окружним такмичењем Књижевна олимпијада.
У договору са Друштвом за стране језике и Ваљевском гимназијом (на челу са председницом подружнице тамошњих наставника српског језика и књижевности, Миленом Милисављевић), добили смо обећање да ће сви ученици средње школе, који се такмиче на оба такмичења, моћи да се такмиче у Ваљевској гимназији. Пошто Републичко такмичење из страних језика почиње у 10.00 часова, неопходно је да се почетак окружног такмичења Књижевна олимпијада, за све такмичаре-средњошколце у Србији, 14. априла 2018. помери на 13.00 часова. У Ваљевској гимназији ће се такмичити и ученици који ће у том периоду боравити у Петници.
Почетак окружног нивоа такмичења Књижевна олимпијада за основну школу остаје исти.
Најлепше молимо наставнике ученика који ће се такмичити у Ваљеву 14. априла од 13.00 часова., а долазе из других градова и округа, да нам доставе мејлом (у Друштво за српски језик и књижевност Србије) имена тих ђака, ради ваљане евиденције.
Све ово требало би да буде у корист и за добробит наших ученика.

Срдачно,

Зона Мркаљ, председник Друштва за српски језик и књижевност Србије

http://drustvosj.fil.bg.ac.rs/?p=6654#more-6654