среда, 20. фебруар 2019.

Пријављивање ученика средњих школа за општински/градски ранг такмичења из књижевности (Књижевна олимпијада)

Општински/градски ранг такмичења ученика средњих школа из књижевности (Књижевна олимпијада) одржаће се у недељу, 3. марта 2019. године, са почетком у 10.00 часова.


За реализацију такмичења задужено је Друштво за српски језик и књижевност за Подунавски округ и школе-домаћини.


Такмичење ће се реализовати у следећим школама:

- Економско-трговинска школа, Смедерево;
- Паланачка гимназија, Смедеревска Паланка;
- ЕУШ ,,Вук Караџић", Велика Плана.


Средње школе чији ће ученици учествовати на такмичењу дужне су да пријаву пошаљу школама-домаћинима најкасније до четвртка, 28. фебруара 2019. године.


У пријавама учесника за такмичења потребно је написати следеће податке: 

- име и презиме ученика;
- разред;
- школа;
- име и презиме предметног наставника (уписати име наставника поред сваког ученика). 


Посебно треба у пријави за такмичење нагласити који ученик има право директног учешћа на општинском такмичењу због прошлогодишњег учешћа на окружном нивоу такмичења.

Молимо школе које немају учеснике на предстојећим такмичењима да обавезно то такође имејлом јаве школама које су домаћини.

Молимо вас да испоштујете правила која се односе на број пријављених ученика на овом нивоу такмичења (НАЈВИШЕ ЈЕДНО ОДЕЉЕЊЕ - ЈЕДАН УЧЕНИК).

Ученици који су у прошлогодишњем циклусу такмичења учествовали на окружном такмичењу стичу право директног учешћа на општинском такмичењу. Ученици који су учествовали на Републичком такмичењу стичу право директног учешћа на окружном такмичењу (они не раде тест на општинском такмичењу, али је школа дужна да организаторима – Друштву Подунавског округа и школи-домаћину достави податке о њима пре окружног ранга такмичења).

Молимо вас и да испоштујете рок за пријављивање ученика, јер се пријаве које стигну након предвиђеног рока НЕЋЕ прихватити. 


У име организатора такмичења свим учесницима, ученицима и њиховим професорима, желимо много среће и добре такмичарске резултате!