уторак, 29. децембар 2020.

Тема недеље у ,,Политици": Зашто нам деца не познају српски језик?

Не смемо насести на трик-питања попут већ лансираних: „Шта од предмета избацити на рачун повећања часова српског?“ или „Да ли ће нам деца по цео дан бити у школи?“ Она стижу из исте кухиње која је и до сада покушавала број часова српског не да повећа, него да смањи! Има те потуљене тактике, заправо борбе против српског језика. Треба наћи меру између две струје.

Александар Милановић


Овде можете прочитати/преузети све текстове из темата ,,Зашто нам деца не познају српски језик" дневног листа ,,Политика" (27. 12. 2020)

Тема недеље у ,,Политици": ЗАШТО НАМ ДЕЦА НЕ ПОЗНАЈУ СРПСКИ ЈЕЗИК

О актуелном проблему за ,,Политику" су говорили проф. др Александар Милановић, управник Катедре за српски језик са јужнословенским језицима Филолошког факултета у Београду, и Весна Ломпар, председник Друштва за српски језик и књижевност Србије.

Више у тексту: http://www.politika.rs/scc/clanak/469660/Zasto-nam-deca-ne-znaju-sccpski-jure-ocene-a-ne-znanje

Обавезно треба прочитати ауторски текст проф. др Бошка Сувајџића, управника Катедре за српску књижевност са јужнословенским књижевностима Филолошког факултета у Београду.


О забрињавајућем непознавању лексике код ученика основних школа за ,,Политику" је говорила проф. др Рајна Драгићевић, редовни професор на Катедри за српски језик са јужнословенским језицима Филолошког факултета у Београду.