уторак, 9. март 2021.

ПРИЈАВА УЧЕНИКА 8. РАЗРЕДА ОСНОВНИХ ШКОЛА ПРИЈАВА УЧЕНИКА 3. И 4. РАЗРЕДА СРЕДЊИХ ШКОЛА ЗА ОПШТИНСКИ/ГРАДСКИ РАНГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ

Општински/градски ранг такмичења ученика 8. разреда основних школа и ученика 3. и 4. разреда средњих школа из српског језика и језичке културе одржаће се у суботу, 20. марта 2021. године, са почетком у 10.00 часова.

Такмичења ће бити организована у складу са Препорукама за поступање током одржавања такмичења ученика основних и средњих школа у циљу превенције и контроле инфекције новим корона вирусом, прописаним од стране Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“, које су као саставни део дописа министра просвете, науке и технолошког развоја, бр. 610-00-00017/3/2021-01 од 3. 2. 2021. године, прослеђене свим основним и средњим школама на територији Републике Србије.

За реализацију такмичења задужено је Друштво за српски језик и књижевност за Подунавски округ и школе-домаћини.

Основне школе које су домаћини:

- ОШ ,,Димитрије Давидовић", Смедерево;

- ОШ ,,Херој Иван Мукер“, Смедеревска Паланка;

- ОШ ,,Надежда Петровић", Велика Плана.


Средње школе које су домаћини:

- Гимназија, Смедерево;

- Паланачка гимназија, Смедеревска Паланка;

- Гимназија, Велика Плана.


Основне школе чији ће ученици осмог разреда учествовати на такмичењу и средње школе чији ће ученици 3. и 4. разреда учествовати на такмичењу дужне су да пријаву пошаљу на имејл школе-домаћина најкасније до:

- основне школе - до среде, 17. марта 2021. године;

- средње школе - до четвртка, 18. марта 2021. године.

Потребно је написати следеће податке: име и презиме ученика, школа, име предметног наставника (уписати име наставника поред сваког ученика).

СРЕДЊОШКОЛЦЕ КОЈИ ИМАЈУ ПРАВО ДИРЕКТНОГ ПЛАСМАНА НА ОКРУЖНИ РАНГ ТАКМИЧЕЊА НЕ ТРЕБА САДА ПРИЈАВЉИВАТИ - ОНИ НЕ УЧЕСТВУЈУ НА ОПШТИНСКОМ ТАКМИЧЕЊУ.

ОСНОВЦЕ КОЈИ ИМАЈУ ПРАВО ДИРЕКТНОГ ПЛАСМАНА НА ОСНОВУ ОДЛУКЕ ДРУШТВА И УЧЕШЋА НА ОКРУЖНОМ ТАКМИЧЕЊУ ПРЕТПРОШЛЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ, КАДА СУ БИЛИ УЧЕНИЦИ ШЕСТОГ РАЗРЕДА, ТРЕБА ПРИЈАВИТИ СА ДРУГИМ УЧЕСНИЦИМА (ТАБЕЛА СА ПОДАЦИМА О УЧЕНИЦИМА КОЈИ ИМАЈУ ДИРЕКТНИ ПЛАСМАН ПРОСЛЕЂЕНА ЈЕ ШКОЛАМА И НАСТАВНИЦИМА МЕЈЛОМ).


Према Закону о заштити података о личности неопходно је да сваки учесник такмичења потпише одговарајућу изјаву којом одобрава коришћење својих личних података (уколико је ученик малолетан, изјаву потписује родитељ). 

Изјаве треба доставити на дан такмичења члановима Комисије за организовање такмичења/представницима Управе нашег стручног друштва.

За основне школе задужени су:

- Људмила Вуковић (Смедерево);

- Зорка Радовић (Смедеревска Паланка);

- Неђо Рајчић (Велика Плана). 


За средње школе задужене су:

- Татјана Лазаревић Милошевић (Смедерево);

- Бојана Ђорђевић (Смедеревска Паланка);

- Весна Стојковић (Велика Плана).

Уколико неко од задужених не присуствује такмичењу из оправданих разлога, изјаве треба доставити представницима актива наставника српског језика и књижевности школе-домаћина.


Свим учесницима, осмацима, трећацима, четвртацима и њиховим наставницима, желим много среће и добре такмичарске резултате.