субота, 22. јануар 2022.

РЕЗУЛТАТИ 9. СВЕТОСАВСКОГ ЛИТЕРАРНОГ КОНКУРСА

 У прилогу су резултати 9. Светосавског литерарног конкурса Народне библиотеке Смедерево и Друштва за српски језик и књижевност за Подунавски округ.

РЕЗУЛТАТИ 9. СВЕТОСАВСКОГ ЛИТЕРАРНОГ КОНКУРСА НАРОДНЕ БИБЛИОТЕКЕ СМЕДЕРЕВО И ДРУШТВА ЗА СРПСКИ ЈЕЗИК И КЊИЖЕВНОСТ ЗА ПОДУНАВСКИ ОКРУГ (ЈАНУАР 2022)

Образложење комисије

Организатори 9. Светосавског литерарног конкурса са радошћу и поносом закључују да је конкурс и ове године успешно реализован. Чак 89 радова је пристигло на конкурс. Мотивација великог броја ученика основних и средњих школа, који су се одазвали јавном позиву организатора, доказују да се светосавска традиција континуирано негује у школама Подунавског округа и да ученици са успехом доприносе дечјем и омладинском литерарном стваралаштву упркос савременом добу у којем се увек истиче да су ученици незаинтересовани за учење и да имају слабо развијене читалачке навике.

Трочлана комисија вредновала је пристигла прозна и поетска ученичка остварења под шифром и према критеријумима који су у складу са начелима обликовања књижевног дела. Најуспелији радови су награђени првом, другом и трећом наградом. Квалитет већег броја радова допринео је да има више награђених ученика по предвиђеним категоријама.

Организатори конкурса јавно похваљују све учеснике, основце и средњошколце, а похвале упућујемо и менторима, учитељима и наставницима.


Комисија:

др Јелена Булајић

мср Ана Хранисављевић

мср Милица Марковић


***

Свечана додела награда биће организована у петак, 28. јануара 2022. године у Народној библиотеци Смедерево, у оквиру програма 33. Светосавских смедеревских свечаности.

Обавезно је поштовање свих прописаних мера заштите.

Програм почиње у 19.00 часова.



         Народна                         Друштво за српски језик и     

библиотека Смедерево             књижевност за Подунавски округ

    директор              председник

   Марина Лазовић                  Миљана Кравић