четвртак, 2. јун 2022.

Традиционални свечани скуп поводом завршетка такмичарског циклуса



Поводом завршетка такмичарског циклуса школске 2021/2022. године Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ организоваће у суботу, 11. јуна 2022. године, са почетком у 12.00 часова, у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању Смедерево традиционални свечани скуп на којем ће наградити дипломама и вредним књигама ученике основних и средњих школа који су освојили прво, друго или треће место на окружном нивоу такмичења из књижевности (Књижевна олимпијада) и на окружном нивоу такмичења из српског језика и језичке културе. Такође, на скупу ће бити похваљени наставници који су ученике вредно припремали за такмичења учећи их да воле књижевност и да негују српски језик, правопис и језичку културу, а чланови Друштва биће даровани и пригодним књигама.

Традиционални скуп, који овог јуна организујемо по осми пут, има симболичан назив Драгуљи нашег времена – чувари српског језика и књижевности.

Друштво за српски језик и књижевност за Подунавски округ, као струковно удружење наставника Смедерева, Смедеревске Паланке и Велике Плане, жели да и ове године афирмише најквалитетније резултате у настави српског језика и књижевности и да јавно похвали знање, рад, залагање и ентузијазам које су ученици и наставници Подунавског округа исказали на такмичењима Друштва за српски језик и књижевност Србије у овогодишњем такмичарском циклусу - упркос изузетно тешким околностима за наставу и такмичарске припреме током протеклог двогодишњег периода.

Чаробна башта, представа драмске секције ОШ ,,Олга Милошевић" из Смедеревске Паланке, улепшаће свечани скуп најуспешнијих ученика и наставника. Представа Олгине чаробне баште ове године је на фестивалу школских позоришта ,,Театар од снова" у Лугавчини добила награду за најбољу представу у целини. Рађена је према адаптираном тексту Григора Витеза, у режији Марије Јагличић, наставнице српског језика и књижевности, уз подршку Сање Дојчиновић, персоналног асистента. 

Добро дошли, расположени и насмејани, на скуп верних чувара српског језика и књижевности! 


Програм скупа 

Драгуљи нашег времена – чувари српског језика и књижевности


12.00─12.15 Поздравна реч домаћина 

(Миљана Кравић, председник Друштва за српски језик и књижевност за Подунавски округ)

12.15─13.00   

Додела награда најуспешнијим ученицима и наставницима

13.00─13.20  

Пауза за освежење

13.20─13.45   

Позоришна представа Чаробна башта

Драмска секција ОШ „Олга Милошевић“, Смедеревска Паланка

Награда за најбољу представу у целини 2022. године на фестивалу школских позоришта „Театар од снова“ у Лугавчини. По адаптацији текста Григора Витеза. 

Глумци: Јована и Јован Лах, Давид Јагодић, Милан Павловић, Лара Аранђеловић, Душан Милинчић, Теодора и Николина Шапић, Миљана Спасић. 

Режија: Марија Јагличић, наставник српског језика и књижевности, уз подршку Сање Дојчиновић, персоналног асистента.