четвртак, 25. јануар 2024.

Светлост светосавља у Народној библиотеци Смедерево

У среду, 24. јануара у Народној библиотеци Смедерево додељене су награде најуспешнијим ученицима на 11. Светосавском литерарном конкурсу Библиотеке и нашег струковног удружења који је годинама важан део програма манифестације ,,Смедеревске светосавске свечаности“ чији је покровитељ Град Смедерево.

Награде су младим литерарним ствараоцима уручиле Марина Лазовић, директор Народне библиотеке Смедерево, и Миљана Кравић, председник Друштва за српски језик и књижевност за Подунавски округ.

Организатори Светосавског литерарног конкурса са радошћу и поносом су закључили да је конкурс са успехом и ове године реализован и да се светосавска традиција негује континуирано у школама Подунавског округа. Јавно су похваљени сви учесници, основци и средњошколци који су исказали жељу да допринесу неговању светосавског култа показујући да су добро разумели Савину поруку да „буду творци речи, а не само читаоци“, а својим радовима и причама доказали у коликој је мери светосавски код дубоко уткан у наш духовни идентитет.

Поред награда победницима конкурса уручене су похвалнице и књиге и њиховим менторима, учитељима и наставницима српског језика и књижевности. На крају дивног свечаног скупа публика је уживала у лепоти радова награђених ученика након чега је завршетак конкурса овековечен заједничким фотографијама.



Организатори Светосавског литерарног конкурса следиће и надаље Савине мудрости и ,,остати у подвизима ка добру“ настављајући да подстичу литерарно стваралаштво код ученика и чувају као највеће благо светло светосавље.