петак, 30. август 2013.

Састанак Управе и Надзорног одбора Подружнице Друштва за српски језик и књижевност Србије за Подунавски округ


Руководство Подружнице Друштва за српски језик и књижевност Србије за Подунавски округ одржало је данас у Регионалном центру састанак на коме су најважнији садржаји биле актуелности формалне природе, у вези са чланарином и континуитетом прикључивања наставника овом стручном удружењу, као и договор о заједничким активностима у наредном периоду у циљу стручног усавршавања наставника.
Пошто су, након много времена, завршене бројне бирократске перипетије и рачун Подружнице отворен, констатовано је да се велики број наставника прикључио раду овог удружења.
У овом тренутку Подружница има 87 чланова (Смедерево – 43, Смедеревска Паланка – 25, Велика Плана – 19), који су се добровољно изјаснили да ће поштовати Статут Друштва за српски језик и књижевност Србије, као и програмска начела Друштва и Подружнице. Очекивања су да ће ускоро и остали наставници схватити значај успостављања сарадње и јединства у колективним наступањима.
У складу са наведеним, како би се пробудила мотивисаност за рад и како би се развиле компетенције наставника, постигнут је договор о организовању облика стручног усавршавања који се вреднују према интерним актима о вредновању сати стручног усавршавања у установи. Планирано је књижевно окупљање поводом обележавања значајног јубилеја – 120 година од рођења великог српског писца Милоша Црњанског, као и презентација угледних и огледних часова Српског језика. Ове активности Подружнице одржаће се у нашем Центру, а датуми ће бити накнадно утврђени.
Потврђено је да ће се семинар Друштва „Ка савременој настави српског језика и књижевности II“ одржати у Регионалном центру у Смедереву средином октобра, а са жаљењем је констатована неопходност одређене котизације.
Управа и Надзорни одбор Подружнице су прокоментарисали и поништење резултата завршног испита истичући важност Друштва, које би морало активније да се укључи у ову проблематику, а полемисало се и о начинима прављења ученичких и наставничких портфолија и о правилима вођења школске документације.
Нова и-мејл адреса Подружнице: sjpodruznica@gmail.com