уторак, 25. март 2014.

Литерарни конкурс поводом 150 година од смрти Вука Стеф. Караџића

     С обзиром на то да се 2014. године обележава 150 година од смрти Вука Стефановића Караџића, у години великих јубилеја, Вукова задужбина и Друштво за српски језик и књижевност Србије расписују литерарни конкурс за ученике гимназија и средњих школа, на следеће теме:

1.     Вукови европски сусрети

2.     Шта би Вук данас рекао?

3.     Вук и дигитална азбука.

    Писмене саставе на једну од ових тема потребно је доставити под шифром на адресу Друштва за српски језик и књижевност Србије (Филолошки факултет, Студентски трг 3, 11000 Београд) до 15. априла 2014. године. 
         Решење шифре треба доставити у посебном коверту. Три првонаграђена рада биће проглашена до 01. маја 2014. године. Свечано проглашење победника и уручење награда биће уприличено у Карловачкој гимназији, на Републичком такмичењу из књижевности Књижевна олимпијада, 11. маја 2014. године.

     Комисија: проф. др Зорица Несторовић, заменик председника Друштва за српски језик и књижевност Србије, проф. др Зона Мркаљ, потпредседник Друштва за српски језик и књижевност Србије и проф. др Бошко Сувајџић, председник Управног одбора Вукове задужбине.