уторак, 24. јун 2014.

Подружница обележила завршетак овогодишњег циклуса такмичења

Гужва у Регионалном центру
     У недељу, 15. јуна 2014. године, у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању Смедерево Подружница Друштва за српски језик и књижевност Србије за Подунавски округ организовала је свечани скуп У славу српског језика и књижевности. Дипломама и књигама, издањима Друштва, награђено је 120 ученика и професора који су остварили значајне резултате на окружним и републичким такмичењима. Тако је на најлепши начин Подружница обележила завршетак овогодишњег циклуса такмичења из књижевности и такмичења из српског језика и језичке културе. 





Најуспешнији на такмичењима из српског језика
  Афирмација најбољих ученика и професора који су ученике вредно и са много ентузијазма припремали за такмичења, популаризација знања и умећа, као и даље неговање љубави према српском језику и књижевности био је главни циљ овог великог и свечаног скупа Подружнице Подунавског округа. Насмејана лица ученика и наставника, одлични коментари, понос и задовољство свих присутних допринели су да атмосфера у Регионалном центру овог сунчаног јунског дана буде веома лепа и свечана.



     Присутне је најпре поздравила Миљана Кравић, председник Подружнице, износећи податке о реализованим такмичењима, броју учесника и успесима ученика Подунавског округа. (Табеларни приказ података о такмичарима Подунавског округа можете погледати на линку  Презентација коју је урадила Милена Дражић.)

  Затим су Слађана Јелић, потпредседник Подружнице, Марија Живановић, секретар Подружнице и Миљана Кравић наградиле дипломама и књигама  - најпре оне основце и средњошколце који су остварили добре резултате на Књижевној олимпијади, потом оне ученике који су заблистали на такмичењима из српског језика и језичке културе и на крају своје најуспешније колеге. 

Елитно друштво - награђени професори
   Свечани скуп својим наступом улепшале су и ученице Музичке школе „Коста Манојловић“ у Смедереву, као и чланови драмске секције Основне школе „Бранко Радичевић“ из Лугавчине који су извели своју представу, сатиричну комедију «Феномени», рађену у режији Ане Хранисављевић, наставнице српског језика и Јасмине Вучковић, наставнице француског језика у овој школи.

     Више фотографија са скупа Подружнице можете погледати ОВДЕ.
  Смедеревски недељни лист "Наш глас" и Телевизија Смедерево, стални сарадници Подружнице, медијски су пропратили и ову активност нашег струковног удружења (Прилог Телевизије Смедерево).

  У јесењем периоду Друштво за српски језик и књижевност Подунавског округа обележиће својим активностима значајне годишњице српске књижевности - 150 година од рођења Бранислава Нушића и 150 година од смрти Вука Стефановића Караџића. Такође, планирано је и даље развијање сарадње са колегама из других градова Србије.

    Након свега петнаест месеци рада са поносом можемо истаћи да је Подружница Подунавског округа због својих многобројних разноврсних активности и професионалног приступа послу постала мерило квалитета у образовно-васпитној делатности Подунавског округа и у Друштву за српски језик и књижевност Србије. Ипак, важније од свега је успостављена одлична сарадња међу колегама и неговање неких нових пријатељстава.

    Труд се исплатио. :-)