среда, 29. октобар 2014.

Резултати мултимедијалног конкурса "Нушић је и данас жив"

ПРВА НАГРАДА

Ива Јеремић, седми разред, ОШ „Др Јован Цвијић“ Смедерево

Нушић савременик и свевременик

ДРУГА НАГРАДА

Марија Мирковић, Маја Матејић, трећи разред, Гимназија Велика Плана

Нушићева ћелија

Ангелина Миловановић, осми разред, ОШ „Карађорђе“ Велика Плана

Нушић је и данас жив

ТРЕЋА НАГРАДА

Вељко Радивојевић, седми разред, ОШ „Др Јован Цвијић“ Смедерево

Прва љубав

Никола Јовановић, осми разред, ОШ „Бранислав Нушић“ Смедерево
Тражено лице

ПОХВАЛА

Јован Милосављевић, седми разред, ОШ „Карађорђе“ Велика Плана

Нушић је и данас жив

Андријана Јелић, Тијана Анђелковић, Александра Вулићевић, осми разред, ОШ „Радомир Лазић“ Азања

Нушић некад и сад

Владимир Бељић, седми разред, ОШ „Др Јован Цвијић“ Смедерево

Нушић и ја

ОБРАЗЛОЖЕЊЕ

На мултимедијални конкурс „Нушић је и данас жив“, који је расписала Подружница Друштва за српски језик и књижевност Србије за Подунавски округ поводом обележавања 150 година од рођења Бранислава Нушића, пристигло је 13 радова из 7 основних школа и једне средње школе Подунавског округа.

Комисија у саставу: Дарије Јаношевић, дипл. инжењер технике, проф. Зорка Радовић, проф. Светлана Стевановић, проф. Марија Јагличић и проф. мастер Миљана Кравић, са великим задовољством прегледала је ученичке радове и издвојила најбоље, вреднујући равноправно садржаје и аудио-визуелна решења и посебно обраћајући пажњу на актуелност Нушићевог стваралаштва у нашем окружењу и његову свевременску вредност.

Приликом вредновања ученичких радова чланови комисије нису једногласно доносили одлуке, али заједнички закључак је да су ученици показали велику мотивисаност, креативност, критички приступ и самосталност при изради филмова и презентација.

Захваљујемо се свим учесницима конкурса и похваљујемо њихов труд будући да су својим стваралаштвом допринели оживљавању сећања на највећег комедиографа српске књижевности. Ученички радови показали су одличну корелацију између књижевности и информатике и унапредили на најбољи начин наставну праксу.

Награђени и похваљени радови биће приказани 1. новембра 2014. године у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању Смедерево, као део програма „Нушићу с љубављу“. Свечано проглашење победника и уручивање диплома и похвалница биће уприличено у 14 часова.