четвртак, 18. април 2019.

Књижевна олимпијада (КОНАЧАН СПИСАК ПЛАСИРАНИХ ОСНОВАЦА) и спуштање прага пролазности за СЈ, основне школе

Поштоване колеге,

Након што је Републичка комисија Такмичења из књижевности (Књижевна олимпијада) урадила ревизију тестова ученика основних школа, дошло је до промена у броју бодова код више основаца Подунавског округа, те овде можете преузети КО, КОНАЧАН СПИСАК ПЛАСИРАНИХ УЧЕНИКА ОСНОВНА ШКОЛА који ће се такмичити у суботу, 11. маја на Републичком такмичењу у Карловачкој гимназији (уместо 6 након ревизије наш округ ће имати 10 представника у редовима седмака и 3 представника у категорији ученика осмог разреда).

Како смо од Друштва за српски језик и књижевност Србије добили данас одређене инструкције за допуне решења, биће урађена још једна ревизија тестова са 14 и мање бодова на окружном нивоу (оних тестова које нисмо проследили Београду) након чега ћемо школама и наставницима проследити коначне резултате Окружног такмичења из књижевности за ученике основних школа.

Када је реч о Такмичењу из српског језика и језичке културе, праг за пролаз на Републичко такмичење из српског језика и језичке културе спушта се за 7. разред на 17 , а за 8. разред на 16 поена. Републичка комисија је урадила ревизију 6. питања на тесту за 7. разред и признала као одговор и ,,локатив”. 
Према устаљеним правилима наше стручно друштво је Београду послало све тестове ученика са освојених 15 и више бодова и мораћемо да сачекамо почетак следеће недеље када Друштво за српски језик и књижевност Србије на свом сајту објави коначне спискове пласираних ученика на републички ниво такмичења. Такође, биће урађена још једна ревизија тестова ученика који су освојили 14 и мање бодова (оних тестова који нису прослеђени Друштву, него су остали у документацији школе-домаћина). Зато вас молимо за још мало стрпљења, ускоро се јављамо са новим и коначним информацијама о списку пласираних основаца на Републичко такмичење у Тршићу.

Напомињемо да траје и ревизија тестова ученика средњих школа, те вас молимо да редовно пратите обавештења на нашем блогу и сајту Друштва за српски језик и књижевност Србије.

Уз захвалност на разумевању и срдачан поздрав,
Управа Друштва за српски језик
и књижевност за Подунавски округ