недеља, 23. фебруар 2020.

Пријављивање ученика основних школа за општински/градски ранг такмичења ,,Књижевна олимпијада"

Поштоване колеге, драги основци, седмаци и осмаци,

Општински/градски ранг такмичења основних школа из књижевности (Књижевна олимпијада) одржаће се у суботу 7. марта 2020. године, са почетком у 10.00 часова.

За реализацију такмичења задужено је Друштво за српски језик и књижевност за Подунавски округ и школе-домаћини:

- ОШ ,,Димитрије Давидовић", Смедерево;
- ОШ ,,Ђорђе Јовановић" Селевац, Смедеревска Паланка;
- ОШ ,,Надежда Петровић", Велика Плана.

Основне школе чији ће ученици учествовати на такмичењу дужне су да пријаву пошаљу на имејл школе-домаћина, и то:

- до среде, 4. марта (до 12.00 часова) - школе у Смедереву;
- до четвртка, 5. марта (до 12.00 часова) - школе у Смедеревској Паланци и Великој Плани.

Потребно је написати следеће податке: име и презиме ученика, разред, школа, име предметног наставника (уписати име наставника поред сваког ученика). Посебно треба у пријави за такмичење нагласити који ученик има право директног учешћа на општинском такмичењу због прошлогодишњег учешћа на окружном нивоу такмичења (УЧЕНИЦИ ОСМОГ РАЗРЕДА КОЈИ ИМАЈУ ПРАВО ДИРЕКТНОГ ПЛАСМАНА НА ОКРУЖНИ РАНГ ТАКМИЧЕЊА НА ОСНОВУ ПРОШЛОГОДИШЊЕГ УЧЕШЋА НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ НЕ УЧЕСТВУЈУ НА ОПШТИНСКОМ НИВОУ - ЊИХ САДА НЕ ТРЕБА ПРИЈАВЉИВАТИ).

Молим вас да испоштујете правила која се односе на број пријављених ученика на овом нивоу такмичења (БРОЈ ПРИЈАВЉЕНИХ УЧЕНИКА НА НИВОУ ШКОЛЕ СРАЗМЕРАН БРОЈУ ОДЕЉЕЊА). 
УЧЕНИЦИ КОЈИ ИМАЈУ ПРАВО ДИРЕКТНОГ УЧЕШЋА НА ОПШТИНСКОМ ТАКМИЧЕЊУ (ОНИ КОЈИ СУ ПРОШЛЕ ГОДИНЕ УЧЕСТВОВАЛИ НА ОКРУЖНОМ ТАКМИЧЕЊУ) НЕ УЛАЗЕ У ТАЈ БРОЈ.
Молим вас и да испоштујете рок за пријављивање ученика, јер се пријаве које стигну након предвиђеног рока неће прихватити.

Према Закону о заштити података о личности неопходно је да сваки учесник такмичења потпише одговарајућу изјаву којом одобрава коришћење својих личних података (уколико је ученик малолетан, изјаву потписује родитељ).
Изјаве треба доставити на дан такмичења члановима Комисије за организовање такмичења (у зависности од градова - Бојани Лутовац/Људмили Вуковић, Зорки Радовић или Неђу Рајчићу).

Свим учесницима, ученицима и њиховим њиховим наставницима, желим много среће и успеха на предстојећем такмичењу!

Срдачно,
Миљана Кравић,
председник Друштва
за српски језик и књижевност
за Подунавски округ