четвртак, 22. април 2021.

Пријава ученика 8, 3. и 4. разреда за општински/градски ранг такмичења из српског језика и језичке културе

Општински/градски ранг такмичења ученика 8. разреда основних школа и општински/градски ранг такмичења ученика 3. и 4. разреда средњих школа из српског језика и језичке културе одржаће се у суботу, 24. априла 2021. године, са почетком у 13.00 часова.

Такмичење ће бити организовано у складу са Препорукама за поступање током одржавања такмичења ученика основних и средњих школа у циљу превенције и контроле инфекције новим корона вирусом, прописаним од стране Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“.

За реализацију такмичења задужено је Друштво за српски језик и књижевност за Подунавски округ и школе-домаћини.

Основне школе које су домаћини:

- ОШ ,,Димитрије Давидовић", Смедерево;

- ОШ ,,Херој Иван Мукер", Смедеревска Паланка;

- ОШ ,,Надежда Петровић", Велика Плана.


Средње школе које су домаћини:

- Економско-трговинска школа, Смедерево;

- Паланачка гимназија, Смедеревска Паланка;

- Гимназија, Велика Плана.

Основне школе чији ће ученици осмог разреда учествовати на такмичењу и средње школе чији ће ученици 3. и 4. разреда учествовати на такмичењу дужне су да пријаву пошаљу на имејл школе-домаћина најкасније до петка, 23. априла до 10.00 часова.

Потребно је написати следеће податке: име и презиме ученика, школа, име предметног наставника (уписати име наставника поред сваког ученика).

СРЕДЊОШКОЛЦЕ КОЈИ ИМАЈУ ПРАВО ДИРЕКТНОГ ПЛАСМАНА НА ОКРУЖНИ РАНГ ТАКМИЧЕЊА НЕ ТРЕБА САДА ПРИЈАВЉИВАТИ - ОНИ НЕ УЧЕСТВУЈУ НА ОПШТИНСКОМ ТАКМИЧЕЊУ.

ОСНОВЦЕ КОЈИ ИМАЈУ ПРАВО ДИРЕКТНОГ ПЛАСМАНА НА ОСНОВУ ОДЛУКЕ ДРУШТВА И УЧЕШЋА НА ОКРУЖНОМ ТАКМИЧЕЊУ ПРЕТПРОШЛЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ, КАДА СУ БИЛИ УЧЕНИЦИ ШЕСТОГ РАЗРЕДА, ТРЕБА ПРИЈАВИТИ СА ДРУГИМ УЧЕСНИЦИМА (У ПРИЈАВИ НАЗНАЧИТИ ДА ИМАЈУ ПРАВО ДИРЕКТНОГ ПЛАСМАНА - ТАБЕЛА У ПРИЛОГУ).

Према Закону о заштити података о личности неопходно је да сваки учесник такмичења потпише одговарајућу изјаву којом одобрава коришћење својих личних података (уколико је ученик малолетан, изјаву потписује родитељ).

Изјаве треба доставити на дан такмичења члановима Комисије за организовање такмичења/представницима Управе Друштва.

Уколико неко од задужених не присуствује такмичењу из оправданих разлога, изјаве треба доставити представницима актива школе-домаћина.