недеља, 13. јун 2021.

Одржан свечани скуп поводом завршетка такмичарског циклуса

 

У петак, 11. јуна 2021. године, у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању Смедерево, Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ је организовало мали свечани скуп поводом завршетка такмичарског циклуса. 

Струковно удружење наставника српског језика и књижевности негује од 2014. године традицију окупљања ученика основних и средњих школа најуспешнијих на окружним и републичким такмичењима. Будући да су се ове школске године, према одлуци Друштва за српски језик и књижевност Србије, такмичења организовала само за ученике осмог, трећег и четвртог разреда, на традиционалном свечаном скупу окупио се мањи број гостију него иначе, али је важније од свега да је остварен примарни циљ и пренета порука сублимирана у називу скупа ,,Снагом знања до звезда и бескраја“.


Присутне је поздравила је Миљана Кравић, председник Друштва за српски језик и књижевност за Подунавски округ, која је истакла значај јавне афирмације најбољих резултата наставе српског језика и књижевности. Она је похвалила знање, рад, залагање, борбеност и ентузијазам које су ученици и наставници показали ове године упркос изузетно тешким околностима у којима су се реализовале настава и такмичарске припреме. Број учесника и награда је мањи него иначе, али је од тог броја значајнији труд и упорност деце која су зрно смисла у свеопштем бесмислу окружења, наша радост, понос и нада у бољу будућност.




Основци и средњошколци, чувари српског језика и књижевности, награђени су дипломама и вредним књигама, као и њихови наставници који су их вредно припремали за такмичења учећи их да воле књижевност и да негују српски језик, правопис и језичку културу.







ФОТОГРАФИЈЕ СА СКУПА ТАКМИЧАРА 2021.

ПРЕЗЕНТАЦИЈА БРОЈА УЧЕСНИКА И НАГРАЂЕНИХ У ТАКМИЧАРСКОМ ЦИКЛУСУ ШКОЛСКЕ 2020/2021. ГОДИНЕ