четвртак, 28. април 2022.

Републичка такмичења - спискови пласираних ученика основних и средњих школа

Ревизионе комисије Друштва за српски језик и књижевност Србије прегледале су све тестове са окружних такмичења, а потом су на сајту Друштва објављени коначни спискови пласираних ученика који се позивају на републичка такмичења:

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ,,КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА" - КОНАЧНИ СПИСКОВИ ПЛАСИРАНИХ УЧЕНИКА

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ - КОНАЧНИ СПИСКОВИ ПЛАСИРАНИХ УЧЕНИКА

(Преузето са сајта Друштва за српски језик и књижевност Србије)

Подсећамо, Друштво је донело одлуку да се праг пролазности за републички ниво такмичења из књижевности спусти на 17 бодова за 2. и 4. разред. 

За републички ниво такмичења из српског језика и језичке културе одлучено је да се спусти праг пролазности у осмом разреду на 17 бодова, у трећој години средње школе на 15 и четвртој години на 16. У седмом разреду, првој и другој години средње школе праг пролазности остаје 18 бодова.

Републичко такмичење из српског језика и језичке културе одржаће се у Тршићу у недељу, 15. маја 2022. године (средње школе) и понедељак, 16. маја 2022. године (основне школе). Оба дана такмичење почиње у 10.00 часова.

Републичко такмичење из књижевности Књижевна олимпијада одржаће се у Карловачкој гимназији у Сремским Карловцима у суботу, 28. маја 2022. године (основне школе) и недељу, 29. маја 2022. године (средње школе). Оба дана такмичење почиње у 10.00 часова.

Свим пласираним основцима и средњошколцима Подунавског округа, али и целе Србије желимо много среће и успеха на републичким такмичењима!