среда, 26. фебруар 2014.

Резултати такмичења Књижевна олимпијада за средњошколце

Након општинске Књижевне олимпијаде за ученике средњих школа одржане прошле суботе учинком могу бити задовољни и професори и ученици Смедерева, Смедеревске Паланке и Велике Плане. Учествовао је 71 ученик, а прва места освојило је 45 ученика. Они ће, заједно са ученицима који су прошле године стекли право директног учешћа на окружно такмичење, 22. марта покушати да остваре пласман на Републичко такмичење из књижевности које ће се одржати 11. маја у Сремским Карловцима.

Резултати по разредима на нивоу Подунавског округа:

 I разред: 28 учесника – 18 ученика остварило пласман на окружно такмичење (11 ученика Паланачке гимназије, 3 ученика Гимназије Смедерево, 4 ученике ГимназијеВелика Плана);
 II разред: 13 учесника – 7 ученика остварило пласман (6 ученика Паланачке гимназије, 1 ученик Гимназије Смедерево);
  III разред: 22 учесника – 18 ученика остварило пласман (11 ученика Гимназије Смедерево, 4 ученика Паланачке гимназије, 3 ученика Гимназије Велика Плана);
   IV разред: 8 ученика – 2 ученика остварила пласман (2 ученика Паланачке гимназије).

Важно је истаћи да су, поред многобројних гимназијалаца, на такмичењу учествовали и остварили резултате и ученици средњих стручних школа.
Посебно треба похвалити гимназијалце из Велике Плане и њихове професоре који након више година паузе поново учествују на такмичењима Друштва за српски језик и књижевност Србије.