понедељак, 10. фебруар 2014.

Активности Подружнице на такмичењима

У циклусу такмичења школске 2013/2014. године  Подружница први пут преузима део одговорности за организацију и спровођење такмичења из књижевности (Књижевна олимпијада) и такмичења из српског језика и језичке културе, у сарадњи са школама у којима се такмичења реализују.
Према Правилнику о такмичењима Друштва за српски језик и књижевност Србије на општинском/окружном нивоу сваког такмичења подружнице формирају комисије (од најмање три члана) које вреднују резултате и комисије за приговоре и жалбе. Такође, задатак подружница је да поведу рачуна о усаглашавању критеријума при бодовању, о објективности и свим техничким сегментима организације.
Подружница Друштва за српски језик и књижевност Србије за Подунавски округ је 8. фебруара 2014. године први пут заједно са школама-домаћинима (ОШ "Димитрије Давидовић" Смедерево, ОШ "Херој Иван Мукер" Смедеревска Паланка и ОШ "Вук Караџић" Крњево) реализовала Општинско такмичење ученика основних школа из књижевности (Књижевна олимпијада). У Смедереву, Смедеревској Паланци и Великој Плани све је протекло у најбољем реду.
Следеће такмичење је Књижевна олимпијада за средњошколце, која ће се одржати 22. фебруара са почетком у 10 часова. Држимо палчеве да нам, сем основаца, и омладина осветла образ... J