уторак, 15. април 2014.

Републичко такмичење из књижевности (Књижевна олимпијада) - коначан списак ученика средњих школа који су остварили пласман

На датом линку можете погледати списак ученика средњих школа Подунавског округа који су остварили пласман на Републичко такмичење из књижевности (Књижевна олимпијада). Праг пролазности се није мењао (за пласман је потребно 90% тачних одговора, односно 18 и више поена).

Ученици који су остварили пласман на Републичко такмичење и професори са задужењима на такмичењу

Молимо колеге из Гимназије Смедерево и Паланачке гимназије да све ученике упознају са распоредом, односно да их обавесте у којој се учионици налазе.
Такође, ученике треба подсетити да обавезно понесу ђачке књижице.

Желећи да организација Републичког такмичења из књижевности буде на високом нивоу, Друштво за српски језик и књижевност Србије је подружницама и школским управама проследило и списак професора који су обухваћени дежурством, прегледом, ревизијом или дешифровањем тестова. Њихово присуство на такмичењу је обавезно. На линку се, поред имена пласираних ученика, налазе и имена професора који имају задужења на Републичком такмичењу.

Уколико неко од планираних професора није у могућности да дође у Сремске Карловце, молимо колеге да обезбеде замену и да нас о томе одмах обавесте (у току дана). Друштву треба пре празника (најкасније у среду) потврдити присуство планираних професора или проследити обавештење о евентуалним изменама.

Подсећамо да ће се Републичко такмичење из књижевности за ученике средњих школа одржати 11. маја у Карловачкој гимназији у Сремским Карловцима. Такмичење почиње у 10 часова, али требало би ученици и професори да буду у школи бар пола сата раније због распоређивања такмичара по учионицама.

У име Друштва за српски језик и књижевност Србије свим пласираним ученицима и њиховим професорима честитамо на постигнутом резултату и желимо успех на Републичком такмичењу.