среда, 19. новембар 2014.

56. Републички зимски семинар


   56. Републички зимски семинар за наставнике и професоре српског језика и књижевности одржаће се 15, 16. и 17. јануара 2015. године на Филолошком факултету у Београду.

Котизација за Семинар је 4.500,00 динара и мора се уплатити до 14. јануара 2015. године на рачун Друштва: 205-23421-53. О уплати треба обавестити Друштво (и-мејлом на drustvosj.seminari@fil.bg.ac.rs, поштом или телефоном).

Сваки учесник или његова школа дужан је да учешће на Семинару пријави Друштву због евиденције и припреме котизацијског пакета и потврде о учешћу на Семинару. Пријављивање се врши попуњавањем приложеног формулара. Попуњени формулар слати на и-мејл drustvosj.seminari@fil.bg.ac.rs

Наставници се могу пријављивати до 14. јануара 2015. године.

Уз потврду о уплати обавезно је Друштву доставити и-мејлом попуњен образац за пријављивање и датум уплате (због израде комплетне документације). Професори и наставници су дужни да на Семинар са собом понесу примерак уплатнице (или његову копију).

Организатори Семинара су, поред Друштва за српски језик и књижевност Србије, традиционално и Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Филолошки факултет у Београду.

Семинар ће се реализовати пре подне у Пленуму (Сала хероја), а после подне у секцијама (радионицама). Биће уприличени и адекватни културни садржаји. Наставници ће бити упознати са свим облицима такмичења у школској 2014/2015. години, као и са свим планираним активностима Друштва за 2015. годину. Биће организован Округли сто о актуелним питањима школства и образовања.

Почетак рада Семинара (свечано отварање) је 15. јануара 2015. године у 10.00 сати.

ВАЖНА НАПОМЕНА: Програм и сатница Републичког зимског семинара биће накнадно објављени, када се тачно утврде радионице и теме које ће програмом Семинара бити обухваћене. Друштво позива колеге да до краја новембра предложе теме које би желели да на Семинару буду обрађене. Такође, колеге могу предложити и госта-писца са којим би желели боље да се упознају током Семинара.

Образац за пријављивање можете преузети на следећем линку.