недеља, 26. фебруар 2017.

Општинско такмичење ученика основних школа из књижевности (Књижевна олимпијада)

Општински/градски ранг такмичења из књижевности (Књижевна олимпијада) за ученике основних школа одржаће се у суботу 4. марта 2017. године.

За реализацију такмичења задужена је Подружница Друштва за српски језик и књижевност Србије за Подунавски округ и школа-домаћин. Такмичење ће реализовати у следећим школама:

- ОШ "Димитрије Давидовић" Смедерево;
- ОШ "Вук Караџић" Смедеревска Паланка;
- ОШ "Надежда Петровић" Велика Плана.

Школе чији ће ученици седмог и осмог разреда учествовати на такмичењу дужне су да пријаву пошаљу школама домаћинима најкасније до 28. фебруара 2017. године (уторак).

Потребно је написати следеће податке: име и презиме ученика, разред, школа, име предметног наставника (уписати име наставника поред сваког ученика). Посебно треба у пријави за такмичење нагласити који ученик има право директног учешћа на општинском такмичењу због прошлогодишњег учешћа на окружном нивоу такмичења.

Молимо вас да испоштујете правила која се односе на број пријављених ученика на овом нивоу такмичења (НАЈВИШЕ ЈЕДНО ОДЕЉЕЊЕ - ЈЕДАН УЧЕНИК).

Ученици који су у прошлогодишњем циклусу такмичења учествовали на окружном такмичењу стичу право директног учешћа на општинском такмичењу. Ученици који су учествовали на Републичком такмичењу стичу право директног учешћа на окружном такмичењу (они не раде тест на општинском такмичењу, али је школа дужна да организаторима – подружници и школи-домаћину достави податке о њима пре окружног ранга такмичења).

Молимо вас и да испоштујете рок за пријављивање ученика, јер се пријаве које стигну након предвиђеног рока неће прихватити.

Према Закону о заштити података о личности неопходно је да сваки пунолетни учесник такмичења потпише одговарајућу изјаву којом одобрава коришћење својих личних података. Уколико се ради о малолетним лицима, Изјаву потписују родитељи малолетног лица. 

Дакле, сваки учесник општинских такмичења, односно родитељ ученика, мора да потпише Изјаву и достави је на дан такмичења Комисији Подружнице за организовање такмичења (у зависности од градова - колегиници Људмили Вуковић, Светлани Стевановић или Милени Кањевац).

У име организатора такмичења свим учесницима, ученицима и њиховим наставницима, желимо много среће и добре такмичарске резултате.