недеља, 26. фебруар 2017.

Градско/Општинско такмичење ученика средњих школа из српског језика и језичке културе

Општински/градски ранг такмичења из српског језика и језичке културе за ученике средњих школа одржаће се у недељу, 5. марта 2017. године, са почетком у 10.00 часова.

Такмичење ће се реализовати у Гимназији у Смедереву, Паланачкој гимназији (Смедеревска Паланка) и Гимназији у Великој Плани, а за реализацију такмичења задужена је Подружница Друштва за српски језик и књижевност Србије за Подунавски округ и школа-домаћин.

Средње школе чији ће ученици учествовати на такмичењу пријаве треба да пошаљу школи-домаћину најкасније до 2. марта 2017. године (четвртак).

Потребно је написати следеће податке: име и презиме ученика, разред, школа, име предметног наставника (уписати име наставника поред сваког ученика). Посебно треба у пријави за такмичење нагласити који ученик има право директног учешћа на општинском такмичењу због прошлогодишњег учешћа на окружном нивоу такмичења.

Молимо вас да испоштујете правила која се односе на број пријављених ученика на овом нивоу такмичења (НАЈВИШЕ ЈЕДНО ОДЕЉЕЊЕ - ЈЕДАН УЧЕНИК).

Ученици који су у прошлогодишњем циклусу такмичења учествовали на окружном такмичењу стичу право директног учешћа на општинском такмичењу. Ученици који су учествовали на Републичком такмичењу стичу право директног учешћа на окружном такмичењу (они не раде тест на општинском такмичењу, али је школа дужна да организаторима – подружници и школи-домаћину достави податке о њима пре окружног ранга такмичења).

Молимо вас да испоштујете рок за пријављивање ученика, јер се пријаве које стигну након предвиђеног рока неће прихватити.

Према Закону о заштити података о личности неопходно је да сваки пунолетни учесник такмичења потпише одговарајућу изјаву којом одобрава коришћење својих личних података. Уколико се ради о малолетним лицима, Изјаву потписују родитељи малолетног лица. Дакле, сваки учесник општинских такмичења, односно родитељ ученика, мора да потпише Изјаву и достави је на дан такмичења Комисији Подружнице за организовање такмичења.

У име организатора такмичења свим учесницима, ученицима и њиховим наставницима, желимо много среће и добре такмичарске резултате.