петак, 15. март 2019.

Пријављивање средњошколаца за Општинско такмичење из српског језика и језичке културе

Поштоване колеге, 

Општински/Градски ранг такмичења ученика средњих школа из српског језика и језичке културе одржаће се у суботу, 23. марта 2019. године, са почетком у 10.00 часова.

За реализацију такмичења задужено је Друштво за српски језик и књижевност за Подунавски округ и школе-домаћини. 

Такмичења ће се реализовати у следећим школама:

- Економско-трговинска школа (Смедерево);
- Паланачка гимназија (Смедеревска Паланка);
- Гимназија (Велика Плана).

Средње школе чији ће ученици учествовати на такмичењу дужне су да пријаву пошаљу школама-домаћинима НАЈКАСНИЈЕ ДО ЧЕТВРТКА, 21. МАРТА У 12.00 ЧАСОВА. 
Пријаве које стигну након предвиђеног рока НЕЋЕ БИТИ ПРИХВАЋЕНЕ.   

У пријавама учесника за такмичење потребно је написати следеће податке: 
- име и презиме ученика;
- разред;
- школа;
- име и презиме предметног наставника (уписати име наставника поред сваког ученика). 
Посебно треба у пријави за такмичење нагласити који ученик има право директног учешћа на општинском такмичењу због прошлогодишњег учешћа на окружном нивоу такмичења.

Молимо вас да испоштујете правила која се односе на број пријављених ученика на овом нивоу такмичења (НАЈВИШЕ ЈЕДНО ОДЕЉЕЊЕ - ЈЕДАН УЧЕНИК).

Ученици који су у прошлогодишњем циклусу такмичења учествовали на окружном такмичењу стичу право директног учешћа на општинском такмичењу. 
Ученици који су учествовали на Републичком такмичењу стичу право директног учешћа на окружном такмичењу (ОНИ НЕ РАДЕ ТЕСТ НА ОПШТИНСКОМ ТАКМИЧЕЊУ), али је школа дужна да организаторима – Друштву Подунавског округа и школи-домаћину достави податке о њима пре окружног ранга такмичења).

Подсећамо вас и да сви учесници такмичења морају да имају и потписане изјаве о заштити података о личности. Дакле, сваки учесник општинског нивоа такмичења, односно родитељ ученика, мора да потпише Изјаву и достави је на дан такмичења члановима комисија Друштва за организовање и спровођење такмичења (у зависности од градова, колегиницама Татјани Лазаревић Милошевић (Смедерево), Бојани Ђорђевић (Смедеревска Паланка) или Весни Стојковић (Велика Плана).
Представнице Друштва Подунавског округа су дужне да изјаве доставе Људмили Вуковић, председници Друштва, најкасније на окружним такмичењима.
Изјава која се налази у прилогу имејла односи се на све нивое такмичења (општински, окружни и републички ниво Такмичења из српског језика и језичке културе).

У име организатора такмичења свим учесницима, ученицима и њиховим професорима, желимо много среће и добре такмичарске резултате!