уторак, 5. март 2019.

Пријава ученика основних школа за Општинско такмичење из српског језика и језичке културе

Општинско/Градско такмичење ученика основних школа из српског језика и језичке културе предвиђено је према Календару такмичења за суботу, 16. марта 2019. године, са почетком у 10.00 часова.

У току су преговори с Министарством просвете, науке и технолошког развоја да нам се одобри померање датума Општинског такмичења из српског језика и језичке културе са 16. на 17. 3, пошто је 16.3. планиран окружни ниво такмичења из Физике и окружни ниво такмичења из Техничког и информатичког образовања. 
О коначном термину наставници и ученици Подунавског округа биће благовремено обавештени.

Такмичења ће се реализовати у следећим школама:

- ОШ ,,Димитрије Давидовић" (Смедерево);
- ОШ ,,Херој Иван Мукер" (Смедеревска Паланка)
- ОШ ,,Надежда Петровић" (Велика Плана).

Основне школе чији ће ученици учествовати на такмичењу дужне су да пријаву пошаљу школама-домаћинима НАЈКАСНИЈЕ ДО СРЕДЕ, 13. МАРТА У 12.00 ЧАСОВА. 
Пријаве које стигну након предвиђеног рока НЕЋЕ БИТИ ПРИХВАЋЕНЕ.

У пријавама учесника за такмичење потребно је написати следеће податке: 
- име и презиме ученика;
- разред;
- школа;
- име и презиме предметног наставника (уписати име наставника поред сваког ученика).

Посебно треба у пријави за такмичење нагласити који ученик има право директног учешћа на општинском такмичењу због прошлогодишњег учешћа на окружном нивоу такмичења.

Молимо школе које немају учеснике на предстојећим такмичењима да обавезно то такође јаве школама-домаћинима шаљући мејл са тим обавештењем.

Молимо да испоштујете правила која се односе на број пријављених ученика на овом нивоу такмичења (НАЈВИШЕ ЈЕДНО ОДЕЉЕЊЕ - ЈЕДАН УЧЕНИК).

Ученици који су у прошлогодишњем циклусу такмичења учествовали на окружном такмичењу стичу право директног учешћа на општинском такмичењу. 
Ученици који су учествовали на Републичком такмичењу стичу право директног учешћа на окружном такмичењу (ОНИ НЕ РАДЕ ТЕСТ НА ОПШТИНСКОМ ТАКМИЧЕЊУ), али је школа дужна да организаторима – Друштву Подунавског округа и школи-домаћину достави податке о њима пре окружног ранга такмичења).

Подсећамо да сви учесници такмичења морају да имају и потписане изјаве о заштити података о личности. Дакле, сваки учесник општинског нивоа такмичења, односно родитељ ученика, мора да потпише Изјаву и достави је на дан такмичења члановима комисија Друштва за организовање и спровођење такмичења (у зависности од градова, за основне школе - кoлегиницама Ани Хранисављевић (Смедерево), Зорки Радовић (Смедеревска Паланка), Горани Милосављевић (Велика Плана).
Представнице Друштва Подунавског округа су дужне да изјаве доставе Људмили Вуковић, председници Друштва, најкасније на окружним такмичењима.
Изјава која се потпише односи се на све нивое такмичења (општински, окружни и републички ниво Такмичења из српског језика и језичке културе).

У име организатора такмичења свим учесницима, ученицима и њиховим наставницима, желимо много среће и добре такмичарске резултате!