понедељак, 4. март 2019.

КОНАЧНИ РЕЗУЛТАТИ ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА УЧЕНИКА ОСНОВНИХ ШКОЛА ИЗ КЊИЖЕВНОСТИ (КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА)

Овде можете преузети КОНАЧНЕ резултате Градског/Општинског такмичења ученика основних школа из књижевности (Књижевна олимпијада)








Комисије Друштва за српски језик и књижевност за Подунавски округ су 4. марта 2019. године направиле ревизију прегледајући тестове ученика у складу са допунама у решењима, изменама у рангирању и упутствима Друштва за српски језик и књижевност Србије објављеним након што је такмичење завршено.

Подсећамо да је за седми разред спуштен праг пролазности на 14 бодова и да се рангирање освојених места врши на другачији начин (прво место: 20, 19, 18 и 17 бодова; друго место: 16 и 15 бодова; треће место: 14 бодова).

О евентуалном спуштању прага пролазности за осми разред Друштво ће донети одлуку након увида у резултате свих градова и округа.

Окружно такмичење ученика основних школа одржаће се 30. марта 2019. године у ОШ ,,Димитрије Давидовић" у Смедереву. 
Према пропозицијама свако такмичење Друштва за српски језик и књижевност Србије почиње у 10.00 часова, а уколико Управа Друштва промени тог дана сатницу због преклапања са другим такмичењима, наставници и ученици биће благовремено обавештени.