субота, 30. мај 2020.

Друштво направило дигиталну базу тестова са такмичења

Друштво за српски језик и књижевност Србије у жељи да подржи све ученике да негују и развијају знања из српског језика и књижевности, оформило је дигиталну базу  која садржи три хиљаде и двеста питања са такмичења из језика и „Књижевне олимпијаде“ од 2012/2013. до 2015/2016. године.

Ова јединствена збирка намењена је вежбању задатака, али и неговању језика, па је морате попуњавати ћириличким писмом, поштујући правопис српског језика. Једино тако, ваши одговори ће бити означени као тачни.

Али, наш циљ није да направимо такмичаре, већ да, прилагођавајући се новом времену и новим приступима учењу, развијемо љубав према језику и култури нашег народа. Желимо да откријете радост у учењу, у откривању новог, у поштовању традиције, у напредовању.

Поштујте себе, научите лекцију, исправите грешку – то су правила за добар живот. Образовање је најмоћније оружје које можете употребити да мењате свет!

Отварање Е-мисије Друштва за српски језик и књижевност Србије можете погледати путем линка: https://youtu.be/7zIx1UMI2eo.

Упутство како да се улогујемо на Е-мисију можете погледати путем линка: https://youtu.be/d2NbGs5kTwQ.