понедељак, 7. фебруар 2022.

Пријава ученика средњих школа за општински/градски ранг такмичења ,,Књижевна олимпијада"

Општински/градски ранг такмичења ученика средњих школа из књижевности (Књижевна олимпијада) одржаће се у суботу, 12. фебруара 2022. године, са почетком у 10.00 часова.

Такмичење ће бити организовано у складу са свим прописаним мерама заштите.

За реализацију такмичења задужено је Друштво за српски језик и књижевност за Подунавски округ и школе-домаћини:

- Техничка школа, Смедерево;

- Паланачка гимназија, Смедеревска Паланка;

- ЕУШ ,,Вук Караџић", Велика Плана.

Средње школе чији ће ученици учествовати на такмичењу дужне су да пријаву пошаљу најкасније до среде, 9. фебруара 2022. године на имејл школе-домаћина.

Потребно је написати следеће податке: име и презиме ученика, школа, име предметног наставника (уписати име наставника поред сваког ученика).

УЧЕНИКЕ КОЈИ ИМАЈУ ПРАВО ДИРЕКТНОГ ПЛАСМАНА НА ОКРУЖНИ РАНГ ТАКМИЧЕЊА НЕ ТРЕБА САДА ПРИЈАВЉИВАТИ - ОНИ НЕ УЧЕСТВУЈУ НА ОПШТИНСКОМ ТАКМИЧЕЊУ.

Молимо наставнике, односно средње школе на територији Подунавског округа да испоштују рок за пријављивање ученика и прописан број пријављених ученика (НАЈВИШЕ ЈЕДНО ОДЕЉЕЊЕ – ЈЕДАН УЧЕНИК). 

 Ученици/њихови родитељи и наставници треба да попуне изјаву за учешће на такмичењу (усклађену са Законом о заштити података о личности).

Изјаве треба доставити на дан такмичења члановима Комисије за организовање такмичења (за ,,Књижевну олимпијаду" ученика средњих школа, у зависности од градова - кoлегиницама Татјани Лазаревић Милошевић, Бојани Ђорђевић и Весни Стојковић, односно представницима актива наставника школе-домаћина - уколико нека од задужених колегиница не присуствује такмичењу из оправданих разлога).

Свим учесницима, ученицима и њиховим професорима, желимо много среће и добре такмичарске резултате, а првенствено добро здравље!