четвртак, 17. фебруар 2022.

Пријава ученика основних школа за општински/градски ранг такмичења из српског језика и језичке културе

Општински/градски ранг такмичења ученика основних школа из српског језика и језичке културе одржаће се у суботу, 26. фебруара 2022. године, са почетком у 10.00 часова.

Такмичење ће бити организовано у складу са свим прописаним мерама заштите.

За реализацију такмичења задужено је Друштво за српски језик и књижевност за Подунавски округ и школе-домаћини:

- ОШ ,,Димитрије Давидовић", Смедерево;

- ОШ ,,Херој Иван Мукер", Смедеревска Паланка;

- ОШ ,,Надежда Петровић", Велика Плана.

Основне школе чији ће ученици учествовати на такмичењу дужне су да пријаву пошаљу најкасније до среде, 23. фебруара 2022. године на имејл школе-домаћина. 

Потребно је написати следеће податке: име и презиме ученика, разред, школа, име предметног наставника (уписати име наставника поред сваког ученика).

Молимо наставнике и школе да испоштују рок за пријављивање ученика и прописан број пријављених ученика (НАЈВИШЕ ЈЕДНО ОДЕЉЕЊЕ – ЈЕДАН УЧЕНИК).  

Према Закону о заштити података о личности неопходно је да сваки учесник такмичења потпише одговарајућу изјаву којом одобрава коришћење својих личних података (уколико је ученик малолетан, изјаву потписује родитељ). Изјаве треба доставити на дан такмичења члановима Комисије за организовање такмичења (у зависности од градова - кoлегиницама Људмили Вуковић / Олги Терзић - Смедерево, Зорки Радовић - Смедеревска Паланка или колеги Неђу Рајчићу - Велика Плана. Уколико неко од задужених лица не присуствује такмичењу из оправданих разлога, изјаве треба дати колегама из школе-домаћина.

Свим учесницима, ученицима и њиховим наставницима, желимо много среће и добре такмичарске резултате, а првенствено добро здравље!