недеља, 25. фебруар 2018.

Пријављивање ученика за општински/градски ранг такмичења ,,Књижевна олимпијада"

Драге колеге и ученици,

Општински/градски ранг такмичења из књижевности (Књижевна олимпијада) за ученике основних школа и за ученике средњих школа одржаће се у суботу, 10. марта 2018. године. 
За реализацију такмичења задужено је Друштво за српски језик и књижевност за Подунавски округ и школе-домаћини.

Књижевна олимпијада за ученике основних школа реализоваће се у следећим школама:

- ОШ "Димитрије Давидовић" Смедерево;
- ОШ "Ђорђе Јовановић" Селевац;
- ОШ "Надежда Петровић" Велика Плана.

Књижевна олимпијада за ученике средњих школа реализоваће се у следећим школама:

- Техничка школа Смедерево;
- Паланачка гимназија Смедеревска Паланка;
- ЕУШ ,,Вук Караџић" Велика Плана.

Такмичења почињу у 10.00 часова. 
Школе чији ће ученици учествовати на такмичењу дужне су да пријаву пошаљу имејлом школама домаћинима најкасније до уторка, 6. марта 2018. године.

Потребно је написати следеће податке: име и презиме ученика, разред, школа, име предметног наставника (уписати име наставника поред сваког ученика). Посебно треба у пријави за такмичење нагласити који ученик има право директног учешћа на општинском такмичењу због прошлогодишњег учешћа на окружном нивоу такмичења.

Молимо вас да испоштујете правила која се односе на број пријављених ученика на овом нивоу такмичења (НАЈВИШЕ ЈЕДНО ОДЕЉЕЊЕ - ЈЕДАН УЧЕНИК).

Ученици који су у прошлогодишњем циклусу такмичења учествовали на окружном такмичењу стичу право директног учешћа на општинском такмичењу. Ученици који су учествовали на Републичком такмичењу стичу право директног учешћа на окружном такмичењу (они не раде тест на општинском такмичењу, али је школа дужна да организаторима – подружници и школи-домаћину достави податке о њима пре окружног ранга такмичења).

Молимо вас и да испоштујете рок за пријављивање ученика, јер се пријаве које стигну након предвиђеног рока неће прихватити.

Према Закону о заштити података о личности неопходно је да сваки пунолетни учесник такмичења потпише одговарајућу изјаву којом одобрава коришћење својих личних података. Уколико се ради о малолетним лицима, Изјаву потписују родитељи малолетног лица. Дакле, сваки учесник општинског такмичења, односно родитељ ученика, мора да потпише Изјаву и достави је на дан такмичења Комисији Друштва за организовање такмичења.

У име организатора такмичења свим учесницима, ученицима и њиховим наставницима, желимо много среће и добре такмичарске резултате!