субота, 11. фебруар 2023.

Пријава ученика основних школа за Општинско/Градско такмичење из српског језика и језичке културе

Општинско/Градско такмичење ученика основних школа из српског језика и језичке културе одржаће се у суботу, 25. фебруара 2023. године, са почетком у 10.00 часова.

За реализацију такмичења задужено је Друштво за српски језик и књижевност за Подунавски округ (као подружница Друштва за српски језик и књижевност Србије) и школе-домаћини:

- ОШ ,,Димитрије Давидовић", Смедерево;

- ОШ ,,Херој Иван Мукер", Смедеревска Паланка;

- ОШ ,,Надежда Петровић", Велика Плана.

Основне школе чији ће ученици учествовати на такмичењу дужне су да пријаву пошаљу најкасније до среде, 22. фебруара 2023. године на имејл школе-домаћина (до 12.00 часова).

Свака школа која има учеснике Општинског такмичења у предвиђеном обрасцу доставља школи-домаћину пријаву учесника до наведеног рока (образац достављен школама имејлом).

Молимо наставнике, односно основне школе на територији Подунавског округа да испоштују рок за пријављивање ученика и прописан број пријављених ученика према пропозицијама такмичења број ученика – учесника на општинском такмичењу у сваком разреду сразмеран је броју одељења у школама (НАЈВИШЕ ЈЕДНО ОДЕЉЕЊЕ – ЈЕДАН УЧЕНИК, ИЗУЗЕТНО У ПЕТОМ РАЗРЕДУ ДВА УЧЕНИКА ПО ОДЕЉЕЊУ).

Ученици који имају право директног учешћа на општинском такмичењу (они који су прошле године учествовали на окружном такмичењу) не улазе у утврђен број ученика за једну школу - уколико су учесници овогодишњег општинског такмичења, и њих је потребно пријавити (са назнаком поред имена директни пласман).

Како би се испоштовао Закон о заштити података о личности, потребно је да сваки учесник такмичења потпише предвиђену изјаву (уколико је ученик малолетан, изјаву потписује родитељ). Изјаве се оверавају печатом школе.

Изјаве треба доставити на дан такмичења члановима Комисије за организовање такмичења:

- Валентина Нешковић - Смедерево; 

- Светлана Стевановић - Смедеревска Паланка;

- Неђо Рајчић - Велика Плана. 

Уколико неко од задужених лица не присуствује такмичењу из оправданих разлога, изјаве се могу дати члановима Управе Друштва Подунавског округа - Људмили Вуковић,  заменику председника, секретару Олги Терзић или потпредседнику Татјани Лазаревић Милошевић (Смедерево), потпредседнику Нади Вулићевић (Смедеревска Паланка) или потпредседнику Виолети Јаковљевић (Велика Плана).


НАПОМЕНА: образац за пријаву учесника и изјаве попуњавати искључиво на ћириличком писму!

Свим учесницима, ученицима и њиховим наставницима, желимо много среће и пласман на наредни ниво такмичења!