петак, 24. март 2023.

Предавање о пословној кореспонденцији и вештинама пословне комуникације

Поводом обележавања манифестације ,,Март, месец српског језика“ у четвртак, 23. марта у свечаној сали Гимназије у Смедереву одржано је предавање „О пословној кореспонденцији и вештинама пословне комуникације“.

Гост Друштва за српски језик и књижевност за Подунавски округ и Гимназије у Смедереву био је Владимир Милојевић, професор Српског језика и књижевности у XIV београдској гимназији, који је кроз одлично обликовано предавање, засновано на многобројним примерима, представио одлике ваљаног стила пословне кореспонденције и типичне грешке у пословном дописивању. 

Професор Милојевић је предочио пословни електронски бонтон, представио примере добре праксе у писаној комуникацији и подсетио на правила писања пословног писма (имејла). Такође, указао је на основна својства исправног говора и вредности говора у пословној комуникацији (интонација, акценат, темпо, гестови, мимика), као и на важност правилности и јасноће у добром пословном преговарању да би на крају презентовао правила дискусије на састанцима и конференцијама, начине вођења пословног телефонског разговора и начине осмишљавања презентација.

Свакоме од нас пре или касније вештине пословне комуникације буду преко потребне и зато је важно исправно их развијати. Фунционално примењиво предавање обогаћено интерактивним учешћем публике и казивање професора Милојевића употпуњено пријатном непосредношћу и вештинама искусног предавача испунили су очекивања бројних смедеревских средњошколаца и других посетилаца које је ова занимљива и корисна тема привукла.



ПРЕДАВАЊЕ О ПОСЛОВНОЈ КОРЕСПОНДЕНЦИЈИ (23. МАРТ 2024, ГИМНАЗИЈА, СМЕДЕРЕВО) - ФОТОГРАФИЈЕ