петак, 31. март 2023.

Језички лавиринт у Смедеревској Паланци

 „Српски језик је поезија, само птице певају лепше!“

Дивно дружење, сјајна забава, надметање у познавању српског језика и језичке културе, неговање сарадништва и пријатељства – тако би се укратко могао описати четвртак, 30. март, дан испуњен креативношћу и лепотом, у којем је поводом манифестације „Март, месец српског језика“ у дворишту ОШ „Вук Караџић“ у Смедеревској Паланци организован „Језички лавиринт“ – екипно надметање ученика паланачких основних школа у познавању српског језика и књижевности. 

У такмичењу на отвореном, које је иницирала и осмислила наставница Нада Вулићевић са другим чланицама нашег струковног удружења, учествовало је шест екипа градских и сеоских школа: ОШ „Вук Караџић“, ОШ „Херој Радмила Шишковић“, ОШ „Херој Иван Мукер“, ОШ „Олга Милошевић“, ОШ „Никола Тесла“ (Голобок) и ОШ „Брана Јевтић“ (Кусадак). 

Свака четворочлана екипа, састављена од ученика петог, шестог, седмог и осмог разреда, представљала је по једног писца српске књижевности, а препреке у лавиринту су савладаване у односу на то који школски тим покаже веће знање и да тачне одговоре. 

Лепо време, пријатан амбијент и пријатељска атмосфера допринели су да први организовани „Језички лавиринт“ буде успешно реализован. Иако је званично победник квиза екипа основаца ОШ „Херој Иван Мукер“ (наставнице: Данијела Илић Петковић и Марија Трифуновић), са правом можемо рећи да су сви учесници победници, јер су исказали велику мотивисаност и љубав према српском језику. 

БРАВО за дивне ученике и креативне ентузијасте, наставнике српског језика и књижевности у Смедеревској Паланци! Желимо им да ова изузетно лепо осмишљена активност постане традиционална и да наредних година окупља још више ученика који ће славити српски језик!


ЈЕЗИЧКИ ЛАВИРИНТ - ТАКМИЧЕЊЕ ОСНОВАЦА СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ, 30. 3. 2023 (ФОТОГРАФИЈЕ)