понедељак, 27. март 2023.

Квиз ,,Језикопротрес“ у Паланачкој гимназији

Подстицајна атмосфера, тимски рад и дружење ученика средњих школа Смедеревске Паланке и професора обележили су у понедељак, 27. марта надметање у познавању српског језика и језичке културе у квизу ,,Језикопротрес“, организованом у Паланачкој гимназији поводом обележавања манифестације ,,Март, месец српског језика“.

Решавајући задатке направљене у ,,Кахут“ апликацији, у квизу су најпре своје знање из области граматике проверили тимови трију паланачких средњих школа – Паланачке гимназије, Машинско-електротехничке школе „Гоша“ и Средње школе „Жикица Дамњановић“. Сваки тим имао је заступљене све старосне групе средњошколаца (од првог до трећег/четвртог разреда). 

Потом је надметање поновљено још једном – такмичило се шест тимова професора Паланачке гимназије уз здушно бодрење и подршку ученика.

Иако су сви учесници по мотивисаности и добром расположењу тог дана били победници, најбољи међу њима награђени су дипломама и симболичним наградама које је обезбедио домаћин, Паланачка гимназија.


Циљ овог занимљивог квиза, који је осмислио Актив професора Српског језика и књижевности Паланачке гимназије, био је јачање сарадње између ученика и наставника, продубљивање свести о вредности и важности неговања језика и језичке културе, као и подсећање да је свако од нас као појединац важна карика у очувању нашег језика и писма.



Са великим задовољством можемо закључити да је циљ потпуно остварен! 



КВИЗ ,,ЈЕЗИКОПРОТРЕС", ПАЛАНАЧКА ГИМНАЗИЈА, 27. 3. 2023 (ФОТОГРАФИЈЕ)