субота, 30. март 2024.

Креативна радионица ,,Означи тренутак" ученика ОШ ,,Јован Јовановић Змај" у Смедереву

 

Поводом манифестације Март – месец српског језика Вања Стојковић, Марија Пикулић и Ивана Пармантије, наставнице Српског језика и књижевности ОШ ,,Јован Јовановић Змај“ у Смедереву, реализовале су са својим ученицима дивну креативну радионицу Означи тренутак чији продукти плене чудесном лепотом.

Змајевци су стрпљиво и посвећено израђивали обележиваче за књиге украшене мотивима који представљају српски језик и књижевност и обогаћене цитатима из познатих књижевних дела исказујући притом љубав према српском језику, књигама и читању.


Радионица Означи тренутак, којој је један од циљева истицање важности чувања нашег језика и читалачких навика кроз уметнички израз, реализована је кроз три фазе: 1. осликавање обележивача за књиге; 2. украшавање кићанкама и исписивање порука; 3. завршни, најлепши део, продајна изложба хуманитарног карактера, организована у петак, 29. марта у холу школе, којом се подстакао развој емпатије и исправних моралних навика код ученика.


У сваки направљен обележивач за књиге ученици ОШ ,,Јован Јовановић Змај“ уткали су много креативности, посвећености и љубави стварајући чаролију и дајући поруку свима да треба чувати, волети и неговати српски језик, увек уживати у свету књига који је једини непролазан. На најлепши начин показали су нам да су књиге преносива магија и ,,сан који се држи у руци“. 



ОБЕЛЕЖИВАЧИ ЗА КЊИГЕ - ПРОДУКТИ КРЕАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ ,,ОЗНАЧИ ТРЕНУТАК" (ОШ ,,ЈОВАН ЈОВАНОВИЋ ЗМАЈ", СМЕДЕРЕВО, МАРТ 2024)