недеља, 31. март 2024.

Други ,,Језички лавиринт" успешно реализован у Смедеревској Паланци

У Смедеревској Паланци је завршетак овогодишње манифестације Март – месец српског језика обележен одлично осмишљеном заједничком активношћу ученика и наставника – по други пут је у пријатном амбијенту дворишта ОШ ,,Вук Караџић“ организован ,,Језички лавиринт“, надметање на отвореном у познавању српског језика и књижевности чији је циљ подстицање љубави према матерњем језику и развијање сарадничких односа између ученика и наставника. 

Овај врло занимљив квиз иновативног облика прошле године осмислиле су наставнице Нада Вулићевић и Јована Аврамовић Маринковић, а ове године су га реализовале уз свесрдну помоћ колегиница Зорке Радовић, Марије Јагличић, Сање Јовановић, Весне Русалић, Марине Михајловић и Љиљане Петровић.

Основу квиза, у којем су знање показале петочлане екипе градских ОШ ,,Вук Караџић“, ОШ ,,Херој Иван Мукер“, ОШ ,,Олга Милошевић“, ОШ ,,Херој Радмила Шишковић“ и голобочке ОШ ,,Никола Тесла“, састављене од ученика петог, шестог, седмог и осмог разреда, чинила су питања о животу, делима, језику и стилу српских песника (Ђуре Јакшића, Јована Јовановића Змаја, Бранка Радичевића, Десанке Максимовић и Владислава Петковића Диса). 

Уз подршку навијача, ученика школе-домаћина квиза, такмичари су спретно пролазили препреке у лавиринту дајући тачне одговоре којима су добијали по два слова, самогласник и сугласник.


На крају узбудљивог надметања, протеклог у дивном дружењу, први међу једнакима био је тим ОШ ,,Олга Милошевић“ који је тачно одговорио на сва питања. Најдужу реч саставила је екипа ОШ ,,Херој Радмила Шишковић“.

Ипак, закључујемо да су све екипе које су учествовале у овогодишњем ,,Језичком лавиринту“ победници који заслужују честитке и похвале – ученици су показали изузетну мотивацију, борбеност, а пре свега велику наклоност према предмету Српски језик и књижевност.

До следеће године, новог марта, месеца српског језика и нових сусрета у славу српског језика! 

ДРУГИ ,,ЈЕЗИЧКИ ЛАВИРИНТ" (СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА, 29. 3. 2024) - ФОТОГРАФИЈЕ